Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tror politikerne lar seg styre av rovdyrdemonstranter

Professor provoserer før demonstrasjon mot rovdyr i dag.

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk mobiliserer i dag folk fra hele landet for å demonstrere mot dagens rovdyrpolitikk ved Stortinget i formiddag.

Professor: - Hører for lett på små grupper

Det får professor Iver B. Neumann til å kritisere politikerne for å gi for lett etter for demonstranter.

- Jeg er ganske slått av hvordan Norge i internasjonal sammenheng er unikt i forhold til å høre på små grupper, sier Neumann til NRK.

Mobiliserer mot rovdyr

Dagens lenge planlagte demonstrasjon, som skal ha utspring i Nord-Trøndelag, kommer trolig til å samle hundrevis av bønder og andre.

De mener rovdyra både tar livskrafta fra reindrifta og den samiske kulturen, reduserer livskvaliteten på bygda, ødelegger sauenæringa og lar kulturlandskapet gro igjen, som det heter på nettsidene til Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk.

Vil ha ned rovdyrtallet

Sauebonde Kaj Teppen fra Stange følger opp.

Annonse

- Rovdyrtallet må ned. Skal det være igjen beitenæring her i landet så må tallet på antall rovdyr ned. Dette går ikke an lenger, sier Teppen til NRK.

- Gir for lett etter

Professor Neumann mener på sin side at norske politikere gir for lett etter.

Både stridene rundt lokalsykehus og kraftmastene i Hardanger blir trukket fram som eksempler der demonstranter i det siste har fått gjennomslag.

- Distriktene vinner alltid

- I Norge er det konsekvent slik at hvis en sak blir fremstilt som distriktene mot storsamfunnet, så vinner distriktene. Det er ekstremt ødeleggende for det store flertallet mennesker som bor i byene, sier NUPI-professoren ifølge NRK.

Professoren utelukker ikke at dagens rovdyrdemonstrasjon vil få gjennomslag og at internasjonale konvensjoner om rovdyr blir satt til side.

Hva mener du om professorens uttalelser? Diskuter saken under.

Neste artikkel

Indiske bønder vant fram etter et år med demonstrasjoner