Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

To matvarekonger blant Norges ti rikeste

Odd Reitan og Johan Johansson tjener fett på mat.

I dag offentliggjør Kapital sin liste over Norges 400 rikeste.

Blant de ti som troner i toppen, er det Rema-gründer Odd Reitan som økte formuen mest i året som gikk, skriver Adresseavisen.

Han er Norges tredje rikeste mann, og økte sin formue med 4,4 milliarder det siste året.

Det beregnes at han nå har en formue på 23,4 milliarder kroner. I fjor omsatte Reitangruppen for 58,6 milliarder kroner, og gikk med 2,2 milliarder i overskudd.

Mediesky

Like bak Reitan følger Johan Johannson, som er hovedaksjær i Norgsgruppen og dermed råder over selskaper som Ultra, Joker, Meny og Kiwi. Han lå på samme plass i fjor.

Er du usikker på om du har hørt om Johannson, er ikke det rart. 44-åringen holder en svært lav medieprofil og kan nærmest beskrives som mediesky, ifølge E24.

Les også: Brekk roser Norgesgruppen for lokalmatsatsing

Annonse

En tidligere dagligvarekonge, Rimi-gründer Stein Erik Hagen, inntar for øvrig sjetteplassen. Som deleier av investeringsselskapet Canica og styreleder i Orkla, gikk han i fjor tilbake i formue med 3,4 milliarder kroner. Dette på grunn av svak utvikling i Orklas aksjekurs, ifølge Adressa.

Lite finansnedgang

Samlet sett ser ikke finanskrisa ut til å ha gjort voldsom skade på formuene til de 400 på lista. De samlede verdiene deres er nå på 716 milliarder kroner, kun ti milliarder mindre enn toppåret 2007.

236 av de 400 på lista har blitt rikere det siste året, 71 har uendrede midler og 27 personer er nykommere på lista.

Det har også vært en økning i antall milliardærer, fra 168 personer i fjor, til 180 i år.

Les også: Rema stopper salg av egg fra burhøns

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale