Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tidligere olje - og energiminister Eivind Reiten: Ola Borten Moe har store muligheter

Det er synd for politikken at Ola Borten Moe ikke fortsetter på Stortinget, sier Eivind Reiten.

Selv har Eivind Reiten ikke angret på at han i sin tid forlot toppolitikken til fordel for lederstillinger i næringslivet. Likevel sier han det er synd at olje- og energiminister og Sp-nestleder Ola Borten Moe sier nei til en ny periode på Stortinget.

- Det er synd for politikken at de dyktigste vi har ikke fortsetter. Det samme gjelder for Ketil Solvik-Olsen (Frp), sier Reiten.

Frp-talentet Solvik-Olsen gjorde det også klart mandag at han ikke tar gjenvalg til Stortinget.

Reiten har selv bakgrunn som blant annet olje- og energiminister og generaldirektør i Norsk Hydro, og er i dag styreleder i Norske Skog.- Hvilke muligheter vil Borten Moe ha i for eksempel oljebransjen?

- Dyktige folk er velkomne mange steder. Jeg aner ikke hva Borten Moe vil satse på framover. Så langt har han ikke diskvalifisert seg for noen stilling verken i offentlig eller privat sektor, for å si det forsiktig.

Annonse

Les også: Vil hjem til gården

Reiten mener det også vil være fullt mulig for Borten Moe å gå tilbake til politikken om han skulle ønske det.

KrF-leder Knut Arild Hareide tok politikkpause etter en periode som nestleder i KrF, og arbeidet i Schibsted. Han kom tilbake og ble partileder. Hareide sier at han er skuffet over at Borten Moe ikke fortsetter på Stortinget.John Arne Moen, politisk redaktør i Trønder-Avisa sier Borten Moes avgang er dårlig nytt for Sp foran en valgkamp som blir vanskelig. Les mer om hva Moen og Hareide mener i eavisa til Nationen for onsdag 19. september. Den kan kjøpes her.

Neste artikkel

– Redd det bare blir verre med dagens regjering