Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tapte ti millioner på lakserømning

Lakserømming utenfor Hitra har hittil kostet oppdrettsselskapet Salmar ti millioner kroner.

Kostnadene til oppdrettsselskapet Salmar har hatt etter den store lakserømningen på utenfor Hitra i Sør-Trøndelag, hvor 176 000 laks klarte å komme seg ut av nota, har kommet opp i ti millioner kroner, skriver Adressa.no.

- Alt er selvsagt relativt, men jeg vil si at ti millioner kroner er mye penger, dette er ikke ubetydelig for oss, sier administrerende direktør i Salmar Leif Inge Nordhammer til adressa.no.

Annonse

Rundt halvparten av utgiftene skyldes tap av biomasse - det vil si fisk -, mens resten av utgiftene er knyttet til gjenfangst og opprydding i etterkant av rømningen.Bortsett fra lakserømmingenrømningen går driften av Salmar strålende, og selskapet oppnådde den høyeste omsettingen noen sinne i første kvartal i år, med inntekter på i overkant av én milliard kroner.Driftsoverskuddet før tap av biomasse endte på 282 millioner kroner. Likevel vil ikke si at det er småpenger de må ut med.Salmar er for tiden under etterforskning, etter å ha blitt anmeldt for brudd på akvakulturloven etter rømmingen. Det totale tapet selskapet vil lide på grunn av rømningen er dermed ikke avgjort.

Neste artikkel

Kystkommunane delte i reaksjonane på grunnrenteskatt