Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sverige om norsk styrking av importvernet: Vi liker det ikke

Sverige gjentar sin motstand mot at Norge styrker importvernet på visse landbruksvarer, men vil ikke si noe om eventuelle straffetiltak fra EU.

- Vi pleier å ha en åpen dialog med Norge, og jeg er overbevist om at de kjenner til den svenske holdningen, sier den svenske landbruksministeren Eskil Erlandsson og viser til EØS-avtalen og «at vi skal forsøke å bryte ned og minske handelshindringene». Regjeringen går inn for å endre tollvernet fra nyttår og erstatte kronetoll med prosenttoll for produkter av lam og storfe samt flere harde oster, noe som har skapt krasse reaksjoner i EU. Spesielt Sverige og Danmark har reagert. Den norske endringen sto ikke på dagsordenen da EUs landbruksministre møttes i Brussel mandag. - Men vi liker det ikke, sier den svenske landbruksministeren til NTB.

Les også: Regjeringen får kritikk om tollvern på leder - og kommentarplass i flere norske aviser Om det kan komme mottiltak fra EUs side, vil Erlandsson ikke kommentere. - Det går det ikke an å svare på ennå. Først får vi forsøke å føre en konstruktiv dialog og overbevise våre venner i Norge om at de skal holde igjen på det forslaget, sier han. (©NTB)

Annonse

Neste artikkel

Nesten 400 personer er nominerte til Årets unge bonde