Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Svenske jegere med boikott i protest mot avlyst ulvejakt

Etter at svenske myndigheter avlyste lisensjakta på ulv, bryter flere jegerorganisasjoner samarbeidet med myndighetene.

Svenske jegerorganisasjoner avbryter alt samarbeide med myndighetene, etter at det ble bestemt å droppe lisensjakt på ulv neste år, melder NRK.Etter kritikken fra både EU og miljøbevegelesen kunngjorde den svenske regjeringen i august at det ikke blir noen lisensjakt på ulv til vinteren.

LES OGSÅ: Ny EU-kritikk mot svensk ulvejakt

LES OGSÅ: EU anmelder svensk ulvejakt LES OGSÅ: Svensk ulvejakt til EU-domstolen

I tillegg til at de dropper jakta, fjerner regjeringen i Sverige midlertidig bestandsmålet, som er satt til maksimalt 210 ulver.Miljøminister Anders Carlgren har antydet at lisensjakta tas opp igjen vinteren 2012-2013. Men det hindrer ikke svenske jegerorganisasjoner fra å bryte samarbeidet med myndighetene, melder Sveriges Radio.De praktiske konsekvensene av bruddet blir at jegerne under høstens jakt ikke jegerne kommer til å bidra med opplysninger om observasjoner av ulv eller ulvespor, noe de svenske forvaltningsmyndighetene er helt avhegige av.Den norske og svenske ulvestammen er preget av innavl. Det har vært diskutert å tilføre nye ulver i enkelte områder.Jegerorganisasjonene kommer heller ikke til å involvere seg i arbeidet med flytting og utsetting av nye ulver, som skal styrke ulvestammen.

Annonse

LES OGSÅ: Ulvevalper i fosterfamilier kan redde ulvestammen

LES OGSÅ: Frp-politiker raser mot miljøvernere som vil stanse ulvejakt

Jegerforbundet i Sverige har gitt klart uttrykk for at de vil øke presset på ansvarlig minister og tjenestemenn i Sverige og EU for å få på plass lisensjakt allerede kommende vinter.I januar 2010 ble den første lisensjakten på ulv i Sverige i moderne tid gjennomført. Målet med lisenjakten var å stabilisere den svenske ulvestammen, noe den svenske riksdagen hadde bestemt. 28 ulver ble skutt i 2010.Også i 2011 ble lisensjakt gjennomført, og 20 dyr kunne felles i perioden 15. januar til 15. februar 2011.

Neste artikkel

Svenske myndigheter vil felle tre ulveflokker nær grensen