Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stoltenberg lover å aldri øke skatten

Vil holde på nivået fra 2004.

Jens Stoltenberg lover at han aldri vil heve det samlede skattenivået i Norge så lenge han sitter som statsminister. Dermed kan dagens nivå bli videreført til 2017.

Regjeringen har til nå fredet det såkalte 2004-nivået på skatt ut denne stortingsperioden. Overfor VG kommer statsministeren med et personlig løfte: Så lenge han sitter som statsminister i Norge, vil skattenivået ikke bli hevet.

Les også: Norske arbeidstakere skatter minst i Skandinavia

- Jeg ser ingen grunn til å endre nivået foran neste valg. Selv om det er noen år til, ser jeg ingen grunn til å endre nivået i 2013 heller, sier Jens Stoltenberg. Han tar imidlertid ett forbehold - at han kan bli totalt overkjørt av resten av Arbeiderpartiet.

Annonse

Les også: Ap-Raymond varsler ny skattedebatt

Intern strid

Flere sentrale Ap-politikere har tatt til orde for å heve skattenivået fra 2013 for å finansiere de økte behovene i eldreomsorgen. Også krefter i SV og Sp har uttalt at 2004-nivået ikke holder så mange årene til. Trond Giske har tatt til orde for en skatteøkning, mens både partisekretær Raymond Johansen og statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har talt for å holde dagens linje ut 2017. Noe lenger enn det vil heller ikke Stoltenberg planlegge. - Ikke 60-årsplaner

Han sier han med dette har uttalt seg om hva han mener partiet bør gjøre i spørsmålet fram til neste stortingsperiodes slutt. - Det er ikke mulig å planlegge hva jeg skal gjøre når jeg er 60 år. Det behøver jeg ikke ta stilling til i dag, sier Stoltenberg, som også understreker at det er landsmøtet i 2013 som tar beslutningen om Aps veivalg. Selv om det totale skattenivået skal ligge flatt, kan regjeringen øke enkelte skatter og avgifter, hvis de samtidig trekker fra tilsvarende på et annet område. ©NTB

Neste artikkel

Forbi 100-dagersplanen: Slik forbereder Støre neste fase