Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Statnett bygger verdens lengste sjøkabel

Verdens lengste undersjøiske strømkabel skal bygges mellom Norge og Storbritannia. Den blir 730 kilometer lang og skal være i drift i 2021.

Konsernsjef Auke Lont i Statnett forteller at de er stolte over å være med på å  bygge verdens lengste sjøkabel. Foto:Ketil Blom Haugstulen
Konsernsjef Auke Lont i Statnett forteller at de er stolte over å være med på å bygge verdens lengste sjøkabel. Foto:Ketil Blom Haugstulen

Statnett og det britiske energiselskapet National Grid signerte torsdag en samarbeidsavtale om bygging av kabelen, som blir den førte direktekoblingen mellom de to landenes kraftmarkeder.

– En kabel til England vil øke verdien av våre norske kraftressurser og er viktig for at regjeringens satsing på økt produksjon av fornybar energi skal lykkes, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Konsernsjef Auke Lont i Statnett forteller at de er stolte over å være med på dette prosjektet.

Annonse

– Ikke bare er det et teknisk imponerende prosjekt hvor vi vil sette en ny verdensrekord, det er også et viktig bidrag til økt fornybar kraftproduksjon på begge sider, og dermed en viktig del av fremtidens kraftsystem, sier han.

Kabelen skal gå mellom Kvilldal i Rogaland og Blyth i Storbritannia, og vil koste mellom 1,5 og 2 milliarder euro (mellom 13 og 17 milliarder kroner). (©NTB)

Neste artikkel

Samme lekse om igjen!