Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Splittelse rundt datalagring i Høyre

Akershus Høyre sier nei.

Fredag 27. august avsluttes Høyres interne høringsrunde om Datalagringsdirektivet.

Men allerede i går sa Akershus Høyre nei til til EUs omstridte datalagringsdirektiv med 42 mot 35 stemmer, ifølge NTB.

Delte meninger - Akershus Høyre mener et ubetinget ja til Datalagringsdirektivet slik det nå er lagt fram vil medføre en uproporsjonal inngripen i menneskets rett til vern om egen person og privatliv, heter det i uttalelsen fylkeslaget vedtok tirsdag kveld.

Informasjonssjef i Høyre Rune Aale-Hansen bekrefter at også på grasrotplan er det splittelse i synet på Datalagringsdirektivet.

- Jeg kan bekrefte at det er stort engasjement i Høyre rundt denne saken. Det tikker inn høringssvar hver dag, sier han.

- Det er delte meninger, sier Aale-Hansen.

Annonse

Han ønsker ikke å kommentere høringsuttalelsene ytterligere.

Etter at høringsfristen er gått ut skal svarene drøftes i partiets sentralstyremøte fredag 3. september.

Landsmøtevedtak Høyres landsmøte hadde en svært opphetet debatt om datalagringsdirektivet i mai i år. Partiet var da svært splittet i spørsmålet om EUs datalagringsdirektiv. Hele partiledelsen ønsket å utsette partiets avgjørelse til etter at den interne høringsrunden var klar.

Et stort mindretall ønsket å si et klart nei til datalagringsdirektivet på landsmøtet. Blant dem som er klarest imot datalagring er det flere stortingsrepresentanter. Både Nikolai Astrup, Torbjørn Røe Isaksen og Michael Tetzschner er blant dem som sier nei.

Høyre avgjør

Det er knyttet stor spenning rundt Høyres endelige holdning til EUs datalagringsdirektiv. Hvis Høyre sier nei vil Ap bli politisk isolert i sitt ja til direktivet. Da vil Norge nedlegge sitt første veto mot et direktiv fra EU.

Les også: Datalagringsdirektiv stoppet av tyskerne

Neste artikkel

Politikere rystet over masseskyting i Oslo