Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Spenstig åpning av Landskappleiken på Otta

400-års jubileum for Slaget ved Kringen og 50-års jubileum for Rondane Nasjonalpark var gjennomgangstema for den store kulturkvelden i Ottahallen som markerte åpningen av årets landskappleik på Otta.

Det er tredje gang byen ved Rondane arrangerer Landskappleiken, som i år har rundt 1400 deltagere - en økning på 10 prosent fra i fjor.

- Vi venter rundt 7000 tilreisende på hele arrangementet, sier kappleiksleder Arne Grindstuen på Otta.

Mange hundre av disse var samlet på åpningskvelden der både spillemenn, vokalutøvere og dansere fra hele Gudbrandsdalen med spenstige toner, ord og dansetrinn ønsket hele kappleik-Norge velkommen til tevlinger, fest og sosialt samvær hele fem dager til ende.

Fra halling til drikkeviserVaraordfører Anita Sletten Nuvstad stod for den offisielle åpningen av Landskappleiken 2012 før arrangørlaget, Sel og Otta spelmannslag, åpnet kulturkvelden med Pillargurislått og Sinclairhalling.

Anne Grete og Rolf Bjørgan imponerte med parhallig. Det samme gjorde Tom Berg på torader og Heidal spel- og dansarlag med innholdsrikt program på den store scenen i Ottahallen.

Se bilder fra Landskappleiken i fjor

-Eit årleg nasjonalt stemne og tevling i folkemusikk og -dans, arrangert av FolkOrg.

Annonse

Andre høydepunkt under åpningen var slåtter med Dag Gården på trekkspill og Knut Kjøk på fele, gruppa «Fjosfolket» og Damer i dur» med skotske drikkeviser.

Camilla Granlien med Sinclairvisa, Leif Inge Schjølberg med lyarslått og Nye Ringnesin med «Fjelljenta» fikk også opp stemningen i hallen.

Dans og rap i nasjonalparkenMukampen spelmannslag med «Slaget ved Kringen», juniordansere fra Vågå med parhalling og springleik og Bjørn Sverre Kristensen på sekkepipe, høstet også stor applaus for sine markeringer av både Kringen- slag og Norges første nasjonalpark.

Les også: Solid overskudd for Landskappleiken

Komikeren Håkon Sveen var både Jalmar og lyriker før den storslåtte åpningsforestillingen ble avsluttet med utdrag fra «Glad, ung og sprek i norddalen», som er et ungdomsprosjekt med dans og rap som nylig hadde premiere midt i Rondane Nasjonalpark.

Neste artikkel

Nærare 700 deltakarar på Landsfestivalen