Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sp vil felle Slettås-flokken

Senterpartiet fremmer onsdag et forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. 

– Det virker som om Helgesen tror ulvesonen er et slags reservat for ulv. Det er den ikke, og det har Stortinget gjentatte ganger poengtert overfor Helgesen, sa Sps Sandra Borch da saken ble debattert 1. desember. Foto: Siri Juell Rasmussen

«Stortinget ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske», heter det i forslaget fra Sp.

LES OGSÅ: 90 ulver registrert i Norge hittil i vinter

Partiet varslet allerede sist uke at det ville ta opp kampen for å få skutt ulvene som inngår i Slettås-flokken. Begrunnelsen for forslaget er at flokken ifølge Sp gjør stor skade, truer de lokale næringene og oppfører seg aggressivt.

Flokken har endret atferd og har ved flere anledninger bevegd seg tett på bebyggelse, ifølge Senterpartiet. Forslaget både fremmes og voteres over onsdag.

Annonse

Departementet ga nylig fellingstillatelse på 42 ulver, 16 av dem innenfor ulvesonen. Men miljøminister Vidar Helgesen (H) har foreløpig fredet Slettås-flokken.

– Det virker som om Helgesen tror ulvesonen er et slags reservat for ulv. Det er den ikke, og det har Stortinget gjentatte ganger poengtert overfor Helgesen, sa Sps Sandra Borch da saken ble debattert 1. desember.

Neste artikkel

Svenskene setter i gang lisensjakt på jerv for første gang i moderne tid