Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sp befester posisjonen som størst på midten

Senterpartiet går mest fram på et nytt partibarometer og er det klart største av sentrumspartiene.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kan glede seg over partibarometeret til Vårt Land.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kan glede seg over partibarometeret til Vårt Land. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

På septembermålingen Norstat har gjort for Vårt Land, går Sp fram 1,6 prosentpoeng siden august og ligger nå på 8 prosent. Venstre er ett av partiene som faller mest og går tilbake 1,1 prosentpoeng til 5 prosent. For KrF er det bare en marginal endring, opp 0,3 til 5,6 prosent.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener hans parti står alene igjen som motkulturell røst og at det forklarer hvorfor partiet er det største i sentrum.

– Debatten har tydeliggjort at Sp har et annet verdi- og samfunnssyn enn regjeringspartiene og delvis støttepartiene, mener Vedum, som synes KrF er for regjeringstro.

– De er altfor systemtro i de store systemreformene. De bør ikke være støtteparti for en så voldsomt sentraliseringslysten regjering.

Annonse

Mens Frp står stille på 12,4 prosent, faller Høyre et halvt prosentpoeng til 22 prosents oppslutning. Ap får 34,8 prosent, en fremgang på 0,4 prosentpoeng for landets suverent største parti.

De Grønne beveger seg mindre enn 0,1 og får 5,1 prosents oppslutning. Rødt er opp 0,6 til 1,7, mens SV mister en tredel av oppslutningen og går fra 5,2 til 3,5 prosent.

Det er ikke oppgitt noen feilmargin for partibarometeret, men alle endringene er innenfor det som normalt er marginen ved slike målinger.

Neste artikkel

Sp: Alt var på bordet, Thommessen måtte gå