Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sørkoreanerne avliver dyr fortere enn de kan begrave dem

- Vi kan stå overfor en miljøkatastrofe som mangler presedens, sier Sør-Koreas miljøvernminister Lee Man-Eui.

Sørkoreanske bønder heller ut 200 tonn melk per dag, ifølge byråkrater i landet, melder nyhetsbyrået AFP.

Melka er blitt ubrukelig på grunn av vaksineringsprosjekt som er igangsatt for å stoppe det voldsomme utbruddet av munn- og klovsyke i landet.

Ifølge den koreanske meierikomiteen må all melk fra kyr innen en 500 meters radius av et sykdomstilfelle helles ut. Først etter omfattende vaksinering kan melka igjen brukes.

I tillegg er det en utfordring å finne plass til å grave ned alle de 3,2 millionene med stor- og småfe som allerede er blitt avlivet for å stoppe sykdommen. Både kyr, griser, geiter, sauer og hjort er blitt avlivet.

Frykter miljøkatastrofe

Idealet er at dyrene avlives og begraves i et 4-5 meter dypt hull dekket med et dobbelt lag vinyl.

LES OGSÅ: En million griser levende begravet

Annonse

Disse reglene er blitt brutt flere steder, melder sørkoreanske miljøvernmyndigheter.

- Jeg er redd vi kan stå overfor en miljøkatastrofe som mangler presedens, sier Sør-Koreas miljøvernminister Lee Man-Eui i et intervju med avisa Chosun Ilbo.

Spredd til Nord-Korea

Samtidig oppgir amerikanske medier at Nord-Korea, som lenge har slitt med matproduksjonen, har varslet FN om at munn- og klovsyken også har nådd nordkoreanske husdyr.

Nyhetsbyrået Yonhap skriver at radiokanalen Radio Free Asia hevder nordkoreanerne har sendt et brev til FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO. Yonhap har ikke fått påstanden bekreftet av FN-organene.

Nord-Korea har forbud mot import av kjøtt og husdyr fra Sør-Korea nettopp av frykt for den smittsomme munn- og klovsyken.

Neste artikkel

Rapport: Slik skal EU styrke distriktsjordbruket