Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solhjell åpner for å slå sammen kommuner med tvang

Sosialistisk Venstrepartis parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell stiller seg på Næringslivets Hovedorganisasjons side og åpner for å bruke tvang for å slå sammen kommuner.

Solhjell er åpen for å nedsette en kommisjon som skal se på kommuneinndelingen. Han tar videre til orde for å endre SVs partiprogram slik at Stortinget kan få mulighet til å slå sammen kommuner med tvang, skriver Dagens Næringsliv. - Jeg tror vi trenger større og færre kommuner. Vi trenger kommuner og et demokrati som i større grad stemmer med hvordan samfunnet ser ut - kommuner som er tilpasset dagens faktiske arbeids-, pendle- og bomønster og offentlige tjenester, sier Solhjell.

Venstres Borghild Tenden uttalte i går at hun er for tvungen kommunesammenslåing. Hun hevder at det egentlig kan være flertall på Stortinget for en gjennomgang av kommunestrukturen, og varslet at hun vil ta saken opp i Stortinget med det første.

Annonse

NHO-direktør John G. Bernander oppfordret tidligere denne uken regjeringen til å nedsette en kommisjon som skal foreslå ny kommunestruktur. NHO ønsker en slik kommisjon nå. Solhjell er også åpen for en kommisjon, men han mener det ikke bør bli aktuelt før etter stortingsvalget i 2013. ©NTB og nationen.no

Les også kommentar: Elitenes kommunereform

Neste artikkel

Senterungdomen vil kutte EØS-midlane: – Usosialt og usolidarisk