Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solheim mener Borten Moe svekker norske interesser

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) mener at olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) svekker norske økonomiske interesser ved å forsvare oljesandprosjektet i Canada.

Borten Moes forsvar av oljesand- og kullproduksjon har ikke gått upåaktet hen i miljøkretser. Solheim ser seg nå nødt til å blande seg inn i diskusjonen. - Vi undergraver vår miljøpolitikk og vi undergraver faktisk norske økonomiske interesser hvis vi hevder at kull er helt fint og at verden trenger mer kull, og vi i tillegg argumenterer for at oljesand også er like bra, sier Solheim til Dagens Næringsliv. For en måneds tid siden uttalte Borten Moe på en reise i Kina at kull vil være viktig for verden i overskuelig framtid. De siste dagene har Borten Moe under sin reise i Canada og USA forsvart Statoils oljesandprosjekt.

Annonse

Ved å gjøre dette bidrar Borten Moe til å svekke argumentene for norsk gass, mener Solheim. - Dette er stikk i strid med det vi lenge har sagt, nemlig at norsk gass er en del av miljøløsningen for Europa, fordi det erstatter kull og mer forurensende oljeprodukter som oljesand, sier Solheim. Borten Moe avviser at han forsvarer kull og oljesand. - Jeg er verken for kull eller for oljesand. Det jeg har sagt er bare en deskriptiv beskrivelse av det som faktisk skjer i verden. Så kan man mene hva man vil om dette er positivt eller negativt. Jeg tar utgangspunkt i virkeligheten. Den må vi forholde oss til, sier Borten Moe på telefon fra Washington D.C. (©NTB)

Neste artikkel

MDG vil gi mer til jordbruket enn jordbruket selv hadde som krav