Smittetiltak for kylling hindrar 20.000 personar frå å bli sjuke

Tiltak for å unngå smitte frå kylling sparer samfunnet for 700 millionar kroner i året, viser rapport. – Bønder bør vere stolte, seier bransjen.

Førebygging: Norske kyllingbønder og næringa gjennomfører tiltak for å førebygge smitte frå bakterien campylobacter, noko som har stor samfunnsverdi ifølgje ein rapport. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Førebygging: Norske kyllingbønder og næringa gjennomfører tiltak for å førebygge smitte frå bakterien campylobacter, noko som har stor samfunnsverdi ifølgje ein rapport. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase

Tiltaka som den norske kyllingbransjen har gjennomført sidan oppstarten av handlingsprogrammet i 2001 sparer ifølgje rapporten rundt 18.000 sjukdomstilfelle i Norge årleg, noko som vil auke til nær 24.000 færre årlege sjukdomstilfelle om 40 år.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Prishopp på kraftfôr: – Kan knekke bondeøkonomien