Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Siv Jensen på topp for Frp i Oslo foran stortingsvalget 2013

Partileder Siv Jensen topper Oslo Frps listeforslag til stortingsvalget i 2013. Hennes vara på Stortinget, Mazyar Keshvari, er nominert på tredjeplass og kommer trolig inn.

Lederen av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, er innstilt som nummer to, mens Peter N. Myhre står på fjerdeplass. Ved valget i 2013 og 2017 får Oslo to ekstra mandater på Stortinget, og alle de fire listetoppene til Frp kan få fast plass.

Les også: Frp vil ikke i regjering for enhver pris Grunnloven sier at fordelingen av stortingsrepresentanter skal gjennomgås hvert åttende år for å ta hensyn til endringer i innbyggertall og areal. befolkningsøkningen i hovedstaden gir derfor to nye plasser på Stortinget, opp fra 17 til 19. Akershus øker fra 16 til 17. Det totale antallet representanter forblir 169, så det er flere fylker som mister et mandat.

Annonse

Les også: Frp vil ha skattekutt på 50-100 milliarder Keshvari er født i Iran, men kom til Norge som liten gutt. Han har lenge vært aktiv lokalpolitiker og satt i bystyret for Frp i perioden 2007-2011. Han leder i dag helse- og sosialkomiteen i Oslo. I inneværende stortingsperiode er han vara for Oslo Frp. Den endelige nominasjonsmøtet i Oslo Frp holdes 4. desember. (©NTB)

Neste artikkel

Tidligere statsminister Kåre Willoch er død