Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Senterungdommen vraker SV og frir til KrF

Leder Sandra Borch i Senterungdommen inviterer KrF til regjeringssamarbeid. Gjerne på bekostning av SV.

Det kom fram under en debatt for ungdomspartilederne på Arendalsuka torsdag.

Borch ser på SV som en bremsekloss og ønsker seg sterkere sentrumspartier.

Les også: Senterungdommen dropper dialog med høyresida

- Jeg mener SV er en bremsekloss for mange av de sakene Senterungdommen kjemper for å få gjennomslag for. SV er kort og godt litt for sosialistisk for oss, sier Borch til tv2.no.

Borch sier SV og Senterpartiet ofte er i konflikt innad i regjeringen, og nevner saker som rovdyrpolitikk, spørsmål om motorferdsel i utmark og oljepolitikken.

- SV er står i veien for gjennomslag for mye god Senterparti-politikk på noen av de områdene som betyr mye for oss, sier Borch til tv2.no.

Ønsker sterkere sentrum

Borch vil bytte ut SV med KrF til et sentrum-Ap-samarbeid etter neste valg.

Annonse

- Vi er sentrumspartier begge to. Det vil være en styrke for sentrum dersom sentrum står sterkere i en regjering. Med KrF på laget kunne vi for eksempel fått større gjennomslag i forhandlingene med Arbeiderpartiet om landbrukspolitikken, sier Borch til tv2.no.

Les også: Senterungdommen er lei av at SV får kontrollere Miljøverndepartementet

Men lederen for Kristelig Folkepartis ungdom, Elisabeth Løland sier til tv2.no at KrFu vil inn i en borgerlig regjering etter neste valg.

Ønsker fortsatt rødgrønt samarbeid

Lederne for de to andre rødgrønne ungdomspartiene ønsker fortsatt rødgrønt samarbeid.

- Det er helt åpenbart at vi ønsker å bli sittende i regjeringen. Vi har en plan, en rødgrønn regjering med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og et sterkt SV, sier leder i SU, Andreas Halse til tv2.no.

Også AUF-leder Eskil Pedersen avviser Senterungdommens ønske om å gjøre endringer på rødgrønn regjeringssammensetning overfor tv2.no, men er åpen for samarbeid med KrF.

Neste artikkel

Tidligere statsminister Kåre Willoch er død