Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Senterpartiet slår tilbake i Sogn og Fjordane

Med 8 prosentpoeng framgang på en meningsmåling kan Liv Signe Navarsete puste lettet ut. For en måned siden så det ut til at Sp-lederen måtte si takk for seg på Stortinget etter neste års valg.

Ni måneder før stortingsvalget ligger Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre an til å få de tre mandatene fra Sogn og Fjordane. Det viser en meningsmåling i Sogn avis, Firdaposten og Firda. Arbeiderpartiet er størst i målingen med 28,3 prosent oppslutning. Senterpartiet får 20.9 og Høyre 19,9.

For en drøy måned siden var Senterpartiet nede på 13,1 prosent oppslutning i Navarsetes hjemfylke i en måling i Bergens Tidende. Et slikt valgresultat ville sendt Senterpartiets leder rett ut av Stortinget. I den målingen oppnådde Høyre 32,7 prosent. Ifølge NRK.no må tallene brukes med en viss forsiktighet og ikke sammenlignes direkte siden målingene er ulikt vektet.

Målingen i Bergens Tidende kom midt i en svært tøff periode for Navarsete, som toppet seg med at hun måtte diskutere sin tillit og lederstil med sentralstyret i partiet. Hun måtte også gi Senterungdommens leder Sandra Borch en uforbeholden beklagelse for utskjellingen i midten av september.

Annonse

På den nye målingen får Frp 13,9 prosent, KrF 6,5 og Venstre 4,7 prosent.

Ved stortingsvalget i 2009 fikk Ap 29,6, Sp 25,2, Frp 15,8 og Høyre 12,1 prosent oppslutning i Sogn og Fjordane. Resultatet ga to mandater til Ap, ett til Sp og ett til Frp. I tillegg fikk Høyre et utjevningsmandat. Ved valget neste år får fylket bare tre direktemandater og ett utjevningsmandat.

Neste artikkel

Stortingspresidenten trekker seg etter pendlerboligsaken