Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Senterpartiet forstår rovdyr-kritikken

Senterpartiet er klar over at folk forventer mer av partiet i rovdyrpolitikken, og lover å se på alle politiske muligheter for å få gjennomslag.

- Dagen derpå er vi selvfølgelig skuffet over bruddet i rovdyrforhandlingene. Vi hadde håpet på å kunne få til et nytt forlik som gikk mer i vår retning enn dagens. Senterpartiet kan ikke leve med en situasjon der det ikke blir gjort noe med rovdyrpolitikken de neste to årene, og vi kommer derfor til å fortsette kampen for en betre rovdyrforvaltning innad i regjeringen, sier Senterpartiets rovdyrpolitiske talsmann, Erling Sande, til nationen.no.

Forstår kritikken

Han har forståelse for at Bondelaget og leder Nils T. Bjørke er skuffet over bruddet i forhandlingene.

- Jeg er enig i mye av hans kritikk, og vi tar den på alvor. Nå må vi brette opp ermene i forhold til det vi har lovet folk i distrikter med rovdyr i vårt partiprogram og i Soria Moria, erkjenner Sande

Postiv til samarbeid

Annonse

Han utelukker ikke et samarbeid med opposisjonen på sikt for å nå fram med Senterpartiets politikk i forhold til rovdyrbestanden, men presiserer at de nå først og fremst bruker energien innenfor regjeringssamarbeidet, siden det ble brudd i forhandlingene på Stortinget.

- Vi er villige til å se på flere alternativer. Det har skjedd en politisk holdningsendring innenfor rovdyrforvaltningen i vår retning i forhold til forliket i 2004. Likevel virker det slik jeg ser det ikke som om opposisjonen heller er enige seg i mellom, sier Sande.

Les også: Full skjæring om ny rovdyrpolitikk

Les også: Navarsete krever Sp-seire om ulv og bjørn

Neste artikkel

33 ulver ble skutt eller drept sist jaktår