Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Røros samler verdens reiseoperatører

700 reiselivsfolk fra hele verden samles i dag til Norwegian Travel Workshop (NTW) på Røros. Her skal reiselivsprodukter for milliardbeløp selges og kjøpes.

Siden det i fjor ble kjent at årets NTW skal arrangeres i Sør-Trøndelag, har lokale krefter arbeidet på spreng for å gjøre arrangementet så bra som mulig skriver Reiselivsavisen.no

Sponser uten logo

Det er ikke bare det lokale destinasjonsselskapet, sammen med Innovasjon Norge, som jobber for NTW. Lokalt næringsliv spytter inn et større pengebeløp for at de rundt 270 utenlandske turoperatørene ikke skal glemme Røros når salgsmessen er over på torsdag.

Den største bidragsyteren er Rørosbanken, som har satt av 200.000 kroner fra sitt næringsfond til NTW. Det utgjør nesten ti prosent av fondets totale størrelse.

Viktig arrangement

- For oss er ikke bidraget til NTW sponsing i tradisjonell forstand, men vi innser at arrangementet er svært viktig for Røros og regionen på sikt. Derfor støtter vi NTW økonomisk, sier banksjef Arild Hagen til Reiselivsavisen.

Rørosbanken har 14.000 kunder, mange av dem lokale reiselivsbedrifter, og banken har satt sitt preg på lokalsamfunnet i 170 år gjennom finansiering av industrivirksomhet, ikke minst gruvedrift.

Annonse

- Vi skal ikke synes med masse logoer og slikt. I stedet gjør vi det mulig for arrangørene å vise frem mer av Røros og regionen, enn hva som hadde vært mulig uten ekstra tilskudd, sier Hagen.

Markedsfører matkulturen

Matkulturen i regionen er noe av det som blir ekstra synlig på grunn av den økonomiske støtten.

- Vi skal vise frem hva Røros har å by på, og det skal serveres lokalmat ved alle måltider, sier markedssjef Gunhild Bellsli Reinskou i Destinasjon Røros. Regionen er spesielt kjent for sine råvarer fra innsjøene, skogene, vidda og meieriprodukter. Blant annet vil de som kommer på NTW få smake Rørossmør, oster, tjukkmjølk og ulike rømmer.

- Vi vil også presentere den sørsamiske matkulturen for de som deltar på NTW og økologisk mat får en fremtredende rolle, sier Reinskou.

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse