Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rema 1000 kjøper Stangekylling

Rema Industrier kjøper 95 prosent av Stange Gårdsprodukter AS. Den kjente merkevaren fra Stange blir dermed tilgjengelig i Rema 1000s butikker.

- Kylling er et prioritetsområde for Rema 1000, så dette er en fjær i hatten for oss. Stanges Gårdsprodukter har en kvalitet som stadig mer helse- og kvalitetsbevisste kunder verdsetter, sier administrerende direktør for Rema 1000, Ole Robert Reitan, i en pressemelding fra Reitangruppen.

Les også: Vi et meir kyllingfilet enn biff

Stanges Gårdsprodukter leverer i dag kylling- og kalkunprodukter uten merkenavnene Landkylling? og Stangekylling til dagligvarekjeder, restauranter og hoteller. Blant annet er Engø Gård, Feinschmecker og Reitans største konkurrent, Norgesgruppen, på kundelisten.

Les også: Har solgt kylling for 300 millioner kroner

Daglig leder for Stanges Gårdsprodukter, Peter Aronsen, er godt fornøyd med sin nye eier.

- Vårt varemerke står for kvalitet og vi skal fortsette å gi kunden gode opplevelser og nye smaker. Sammen med den nye eieren vil vi lettere kunne oppnå dette samt å styrke vår videre drift og langsiktighet, sier han.

Rema 1000 er en av Reitangruppens fire forretningsområder. De tre andre er Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X gruppen. Reitangruppen har i tillegg datterselskapet Spaceworld og en eierandel på 15,6 prosent i Axfood.

Annonse

I dag eier matentusiastene Cie & Peder Bahre 81% av Stanges Gårdsprodukter. Rema Industrier kjøper disse aksjene samt aksjene til Arnt-Harald Stange og en andel aksjer av daglig leder Peter Aronsen. Aronsen beholder fem prosent av aksjene og fortsetter som daglig leder av selskapet. Driften vil fortsette som før, med Arnt-Harald Stange i driften sammen med øvrige medarbeidere, opplyser Reitangruppen i pressemeldingen.

Les også: Rema 1000 gransker sin egen kyllingfabrikk på Støren

Hvordan det nå vil gå med avtalen som Norgesgruppen har med Stange Gårdsprodukter, er foreløpig ikke klart.

- Men jeg tipper at Rema 1000 trenger en stor del av det volumet som Stange produserer til egne butikker, sier administrerende direktør for Rema Industrier, Martin Klafstad.

Neste artikkel

Meny starter salg av kylling som har blitt fôret opp helt uten soya