Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rekordvarmen gir god kornhøst

I Trøndelag er det hittil i år levert dobbelt så mye korn til Felleskjøpet som i samme periode i i fjor.

Det er levert mye korn til Felleskjøpet hittil i år. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Det er levert mye korn til Felleskjøpet hittil i år. Foto: Ketil Blom Haugstulen

I vår varslet Felleskjøpet et godt kornår. Så kom sommeren med store nedbørsmengder flere steder i landet, noe som gjorde at det plutselig så dårlig ut for kornavlingene. De siste ukene har likevel sola kommet tilbake for fullt, så nå ser det ifølge Felleskjøpet likevel ut til at det blir et godt kornår.

Tall samvirket hentet ut i midten av september viser nemlig at de har tatt imot 420.000 tonn korn. På samme tid i fjor var tallet på 325.000 tonn, noe som tilsvarer en økning på 29 prosent.

Det skriver Felleskjøpet i en pressemelding.

– Været er naturligvis en suksessfaktor for avlingen, men norske bønder legger ned en enorm innsats og er dyktige agronomer. Kombinert med godt utstyr gir dette resultater. Vedvarende godvær, lange dager på treskeren, og gode avlinger kan gi utfordringer med å få kornet unna, men med velvilje og pågangsmot fra både kornprodusenter, transportører og kornmottak går vi mot en ny mottakrekord ved våre anlegg, sier Bjørn Stabbetorp, markedssjef korn og plantekultur i Felleskjøpet Agri, i pressemeldingen.

Les også: Ny intelligent plog skal løfte eksporten

Annonse

På Østlandet har Felleskjøpet hittil i år tatt imot 365.000 tonn. Det er en økning på 22 prosent sammenlinget med samme periode i fjor. I Trøndelag har bøndene til nå levert 50.000 tonn, noe som er en dobling.

Den store pågangen har også ført til at kornet må lagres utendørs på Stange i Hedmark og på Lena i Oppland.

– Det jobbes godt over hele linja. Bøndene er tålmodige og tilpasser seg samt at det treskes mer effektivt. Dette gir oss en utfordrende og spennende jobb med å motta og ta vare på kornbondens gode avlinger, sier Stabbetorp.

Neste artikkel

Felleskjøpet lanserer oksekraftfôr utan soya og palmeolje