Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rekord for sjømateksporten i første halvår

Norge eksporterte 1,4 millioner tonn sjømat til en verdi av 48,1 milliarder kroner i første halvår i år, noe som er ny rekord.

Husøy, Senja 20101124.Laksefilet blir pakket hos Brødrene Karlsen AS på Husøy i Senja. Produksjon av norsk laks går mot nye rekorder. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Økningen i volum er på 10 prosent, mens verdiøkningen er på 1,8 milliarder kroner, tilsvarende 4 prosent, sammenlignet med første halvår i fjor.

– Selv om verdiene i størst grad drives av lakseeksporten, ser vi også tidenes beste halvår for både torsk, sei og hyse, sier analytiker Paul Aandahl i Norges sjømatråd.

Annonse

Hovedårsaken til verdiveksten for laks er økt etterspørsel i EU.

– Vi ser tydelig økning i konsum av fersk laks i markeder som Frankrike, Storbritannia og Italia. Redusert egentilførsel av laks i EU og sterk euro og britiske pund har også bidratt positivt, sier Aandahl.

I juni eksporterte Norge 180.000 tonn sjømat til en verdi av 7,9 milliarder kroner. Volumet falt med 9 prosent, mens verdiveksten var på 274 millioner kroner, tilsvarende 4 prosent, sammenlignet med juni i fjor.

Neste artikkel

Budsjettforhandlingene går på overtid