Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Reitan overtar Norsk Kylling

Rema Industrier kjøper resten av aksjene (16 prosent) til industrigründeren Agnar Østhus og blir eneeier i milliardbedriften Norsk Kylling på Støren. Samtidig går Østhus av som daglig leder i bedriften.

Bak meldingen om oppkjøpet er det mye drama i kulissene. De siste årene har det vært mange og sterke meningsutvekslinger mellom den beslutningssterke gründeren og den nye storeieren. Det toppet seg for en måned siden da det igjen ble bråk, denne gangen rundt papirene til ti utenlandske leiearbeidere, skriver Handelsbladet FK.

Les også: Nortura og Norsk Kylling utvider samarbeidet Med drahjelp fra storkunden, og etter hvert også enekunden Rema 1000, har det blitt skikkelig vekst på Støren med produksjon av Solvinge-produkter. I fjor fikk Norsk Kylling en rekordomsetning på 881 millioner kroner. I år passerer bedriften milliardstreken.Les også: Avtale mellom Nortura og Jærkylling trer i kraft etter forlik

Når Østhus går av med en solid millionutbetaling på konto, overtar administrerende direktør Jaan Ivar Semlitsch som arbeidende styreleder for en periode. Innen 1. oktober skal en ny daglig leder være på plass på Støren. Samtidig skal bedriften rydde opp i holdninger og rutiner når det gjelder arbeidsmiljøet, ifølge Handelsbladet FK.

Les også: Rema forlanger frittgående høner - De siste årene har vi opplevd at vi ser litt forskjellig på en del problemstillinger. Det gjør at vi mener dette er riktig tidspunkt å gå videre, med nye koster på Støren, sier Ole Robert Reitan til Adresseavisen.

Annonse

Agnar Østhus klarte mot alle odds å bygge opp landets største private bedrift innen hvitt kjøtt, til sterk motstand fra landbrukssamvirket.

Les også: Nortura åpner for import av kylling Denne artikkelen ble første gang publisert på norsklandbruk.no. Les her

Neste artikkel

Satsar på fôr av insekt og havdyr