Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Reitan kritiserer Forbrukkerrådets forslag om å splitte opp Bama

Forbrukerådet mener Bama har kritisk høy markedsandel og vil splitte opp selskapet. Det mener Ole Robert Reitan i Rema 1000 er en dårlig idé.

Reitan-familien går hardt ut mot Forbrukerrådet som ville splitte Bama.

- Forbrukerrådet er systematisk inkonsekvent. Skal man splitte, begynn med TIne og Nortura, sier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan til Finansavisen.

Tirsdag uttalte fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet at han mener Bama bør splittes opp. Rema 1000 eier 20 prosent av frukt- og grøntleverandøren Bama. De andre eierne er Norgesgruppen og Nergaard-familien.

Bama har over 60 prosent av markedet for frukt og grønt i Norge.

Annonse

I Nationen onsdag uttalte direktør for handel i handelsorganisasjonen Virke Thomas Angell at han syntes forslaget fra Forbrukerrådet var «fjollete».Han sa videre at det ikke finnes noe forbud mot å vere en stor aktør og drive effektivt og lønnsomt.

Reitan nevner overfor Finansavisen flere andre selskaper som han mener har høyere markedsandeler enn Bama: Lilleborg, Stabburet, Rieber, Tine og Nortura.

- Hvis det er noen som har skapt vekst i frukt- og grøntkategorien, så er det Bama. De bruker mye krefter på å få folk til å spise frukt og grønt, og har lykkes med det, sier Reitan.

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale