Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Raymond Johansen tok et oppgjør med økt midlertidighet

Arbeiderpartiets Raymond Johansen tok kraftig til motmæle mot endringene i arbeidsmiljøloven i sin 1. mai-tale i Oslo.

Krigen i Syria og flyktningkatastrofen i Middelhavet innledet Raymond Johansens 1. mai-tale. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Krigen i Syria og flyktningkatastrofen i Middelhavet innledet Raymond Johansens 1. mai-tale. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Få steder er verdivalget og kampen for hvilken retning samfunnet skal gå så tydelig som for arbeidstakernes rettigheter, mener Johansen, Aps byrådslederkandidat.

– Mer midlertidighet gir mer utrygghet, mindre kompetanse og mer uforutsigbarhet for både arbeidsgiver og arbeidstaker. Det vil bidra til å utvikle et A- og et B-lag i arbeidslivet. Det vil vi ikke ha!, sa han til applaus fra noen tusen fremmøtte på Youngstorget.

Johansen minnet om at det er 135 dager til valget. Og tiden skal brukes godt, erklærte han.

– Vinner vi makta i byen, vil vi ikke ta i bruk den nye loven, sa han.

1. mai-toget i Oslo måtte omdirigeres etter at politiet fredag ettermiddag sperret av et område ved Glasmagasinet. En person har tatt seg opp på taket av bygningen.

Annonse

– Vi har en uavklart situasjon ved Glasmagasinet. 1. mai-toget blir delvis omdirigert, skriver Oslo-politiet i en Twitter-melding.

Politiet bekrefter at en mann oppholder seg på taket, og at de er i dialog med ham. NRK melder at politiet har tatt i bruk en lift for å få kontakt med mannen.

– Inntil videre opprettholder vi sperringer og andre tiltak på stedet, skriver politiet videre på Twitter like etter kl. 13.30.

1. mai-toget går som vanlig fra Youngstorget i Oslo, der blant andre tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen og Rødts Bjørnar Moxnes holdt taler.

Neste artikkel

Rødt-Mímir om bondeinntekten: – Vi som samfunn må belønne de viktigste jobbene