Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ravi gir deg muligheten til å vinne småbruk på TV3

I «Småbruket» gir programleder Ivar «Ravi» Johansen fire familier sjansen til å leve ut drømmen om livet på landet i en konkurranse om å vinne et småbruk.

Programmet kommer etter planen på TV3 til høsten, og

jakten på drømmerne begynner nå.- Vi er nå i ferd med å lete etter familier som ønsker å teste ut et idyllisk liv på landet, og ser hovedsakelig etter familier og par i de største byene, sier Line Vee Hanum, informasjonskonsulent TV3/Viasat 4.

Les også: Én av seks nordmenn drømmer om småbruk

- Jeg håper noen som virkeligvildette, melder seg på. Som føler de er godt planta på feil sted. Jeg lover at jeg skal gi dem en støttende hånd underveis, sier programleder Ravi.Drømmen om et harmonisk liv på landet virker idyllisk og forlokkende på mange som lever et hektisk byliv i små boliger. Undersøkelser viser at svært mange egentlig ønsker seg et liv på landet.

Annonse

Familiene i «Småbruket» flytter fra byens kjas og mas, og i seks uker skal de så godt de kan forsøke å leve av og på småbruket, få seg en jobb og integrere familien i bygda. To familier konkurrerer om hvert sitt småbruk, i to forskjellige bygder. Til slutt er det bygdefolket som bestemmer hvilken familie som vinner muligheten til å skape seg en fremtid på småbruket i deres bygd.- For min del er det en veldig annerledes programlederjobb, sier Ravi.- Det er faktisk første gang jeg skal være på TV uten at det handler om musikk! Misforstå meg rett, men det er første gang jeg skal snakke med vanlige folk. Det gleder jeg meg til.- Hvordan ser du for deg livet på landet?- Da går jeg ut gjennom en dør med kaffekoppen i hånda og setter meg på trappa. Ut på grønt gress, med en spektakulær utsikt foran meg. Det gjenstår å finne ut om dette er virkeligheten, sier Ravi.Selv er han fra Tønsberg. Nå bor han i Oslo. Erfaring med landliv har han stort sett fra noen somre i Selbu.- Jeg kan veldig lite om livet på landet, men med fare for å være fordomsfull, tror jeg folk er flinkere til å sitte stille der. Dette skal vi nok finne ut av! Litt av min rolle blir å være den som stiller «dumme» spørsmål underveis. Mange seere lurer sikkert på mye om hvordan livet er på landet. Jeg skal være deres forlengede arm.- Så du kan ikke gi deltagerne så mange råd på veien?- Nei, men jeg kan oppmuntre dem! Å flytte på landet er et valg det står stor respekt av. Jeg synes det er skummelt bare å flytte fra en leilighet til en annen innen en radius på en kilometer. Det er en jo en livskrise i seg selv.- Du sier du gleder deg. Er det noe du gruer deg til?- Nja, det blir jo spennende å besøke fjøs og sånn. Jeg har ikke lyst på for mye kontakt med spener, jur og ekskrementer. Men det er jo jobben min, da. Jeg har forresten hørt fra Selbu at de bruker roboter i fjøset nå! Det virker praktisk!Nei, han har ingen umiddelbare planer om å gi opp storbylivet.- Selv om jeg kan identifisere meg med drømmen om livet på landet når jeg ser på tv-serier som Himmelblå, Hvaler og Livet med Larkins.Lyst til å være med i programmet? Les mer her.

Denne saken ble første gang publisert på lev.landlig.no.

Neste artikkel

Kven skal eige jorda?