Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Raumabanen til topps i Europa

Raumabanen som går fra Dombås til Åndalsnes er kåret til Europas vakreste togreise. Lokalt står jubelen i taket og her er det feiret med kake og flagg.

Det er det verdensberømte reisebokforlaget, «Lonley Planet» har kåret Raumabanen til Europas vakreste. Og ikke nok med det, banen gikk rett til topps første gang den i det hele tatt er med, melder NRK Hedmark og Oppland. Trollveggen, Rauma elv og Kylling bru, er noe av det som fasinerer på den halvannen times turen mellom Dombås og Åndalsnes.

Flåmsbanen på andreplass

Raumabanen er tett etterfulgt av Flåmsbanen på en andreplass, noe som vil si at Norge innehar to topplasseringer på listen. Av andre togreiser kan nevnes Berina Express mellom Sveits og Italia eller West Highland Line i Skottland, kjent fra både Harry Potter og filmen Trainspotting.

Svært viktig

Salgs- og markedsansvarlig på Raumabanen, Tove B. Sylte, er storfornøyd med plasseringen. - Helt rått! Det er en stor anerkjennelse å ligge øverst på denne lista. Lonely Planet er verdens mest kjente reisebokforlag, så dette er veldig god reklame for Raumabanen og for hele området, sier Sylte til Romdals Budstikke. Overfor nationen.no sier hun at denne kåringen vil kunne få svært stor betydning for salg- og markedsføring av Raumabanen i tiden framover. I går var det marsipankake lokalt for å markere kåringen fra Lonley Planet.

Unik mulighet

Annonse

Også innenfor den lokale reiselivsbransjen er det stor jubel over utmerkelsen. Reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke i Åndalsnes & Romsdal Reiselivslag sier at for den som til daglig er involvert i markedsføring og salg av denne eventyrreisen gjennom Romsdalen, er denne kåringen en bekreftelse på at togturen på Raumabanen er en spektakulær opplevelse! Det er også en anerkjennelse til produktet Raumabanen - som gleder våre hjerter! Raumabanen er unik, og opplevelsen med å kjøre gjennom landskapet er god - uansett vær.

Et naturlig høydepunkt

Gråberg Bakke sier at turistene velger seg Romsdalen, og togturen på Raumabanen er et høydepunkt for de fleste. -Cruisegjestene strømmer til Åndalsnes for å ta togturen på Raumabanen, og vi passerer 100 000 cruisegjester i Åndalsnes neste år! Raumabanen er en av de viktigste årsakene til at Åndalsnes blir valgt som anløpshavn. - Vi vil bruke denne kåringen for alt det er verdt i vår videre markedsføring av Raumabanen, sier reiselivssjefen.

Økende trafikk

I sommer fraktet NSB 54 000 reisende på Raumabanen mellom Åndalsnes og Dombås. Det er en oppgang på hele 14 000 reisende. Tallene for sommersesongen (uke 22-35) viser en økning på 35 prosent over sommermånedene fra i fjor. For 2011 reiste 76 900 passasjerer med Raumabanen, og 38 600 av disse reiste i de tre sommermånedene. Salgs- og markedsansvarlig for Raumabanen, Tove Sylte, er glad for den positive effekten det utgjør for det lokale distriktet. - Det er meget bra i forhold til reiselivet i fylket. Spesielt er det hyggelig å se at veksten også består av andre enn cruisepassasjerer, sier hun.

I år sto andre reisende som lokalreisende og turister for to tredjedeler av økningen, mens cruisepassasjerene sto for en tredjedel, sier Sylte. NSB har denne sommeren kjørt flere avganger mellom Dombås og Åndalsnes enn tidligere år. For cruisegjester har det blitt kjørt tog mellom Åndalsnes og Bjorli som ekstratog, så en økning var forventet.

Neste artikkel

Bane Nor undersøker påkjørsel av reinsdyr