Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Politiet i Østfold ber bilister være obs på villsvin

Politiet i Østfold ber bilister ta det med ro etter flere villsvinpåkjørsler de siste månedene.

En villsvinflokk som vandrer langs fylkesvei 21 mellom Halden og Aremark, har sendt flere biler på verksted, melder NRK.

- De siste månedene har vi hatt seks registrerte tilfeller av villsvinpåkjørsler. Det har gitt dårlige resultater for både biler og villsvin, forteller lensmann i Aremark, Monica Anstensen.

Kjørte inn i flokkenDe fleste påkjørslene har skjedd ved kommunegrensen mellom Halden og Aremark. I to av tilfellene har biler kjørt inn i flokken, opplyser hun.

Les også: Skjøt rømt villsvin på 142 kg

- Den største som er påkjørt var på 180 kilo. Den gikk det ikke bra med. Det gjorde det heller ikke med bilen. Heldigvis er det ikke registrert noen personskader. Vi må bare be folk ta det rolig i det aktuelle området, sier Anstensen.

Se video: Villsvin amok på kontor i Kina

En voksende villsvinstamme skaper også problemer for svenske bilister.

Annonse

Særlig om høsten og vinteren kan det bety større problemer på veiene, fordi dyrene begynner å trekke ut av skogene, ifølge Calle Eriksson i det svenske rådet for viltulykker (NVR).

- Stanger og slåssHan peker på at villsvinene er raske og ikke har øyne som reflekterer lys i samme grad som andre dyr. Derfor er de vanskeligere å oppdage enn for eksempel rådyr eller elg.

Les også: Villsvin angrep fire personer i Berlin

Uheldige bilister advares mot å gå ut av bilen om ulykken skulle skje. Skadde villsvin kan nemlig være riktig aggressive.

- De stanger og slåss med sine horntenner, sier Lars Möller ved redningstjenesten i Ystad i Sverige.

Den svenske veterinær Carl Gustav Sivertsson sa i forrige måned at villsvin er blitt farligere og angrep vanligere.

Neste artikkel

Ny ulverapport: – Vi kan legge konspirasjonsteorier og annet tull og tøys dødt