Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oslo-byråd blir veps

Ola Elvestuen (V), Oslos byråd for miljø og samferdsel, får nytt liv som parasittveps.

Det tilsynelatende absurde utfallet er ikke resultat av reinkarnasjon, men Elvestuens engasjement for å skaffe en forskergruppe finansiering til arbeidet med å kartlegge det biologiske mangfoldet i blant annet Maridalen i Oslo. Forskerkollegene Lars Ove Hansen og georgiske George Japoshvili har nemlig som del av dette arbeidet beskrevet tre arter parasittveps som ingen i verden har beskrevet før, skriver Aftenposten.

Les også: Flue kan true verdens bier

En av de tre artene har fått navnet aphelinus elvestueni og er altså oppkalt etter Elvestuen. -Umiddelbart er jeg beæret over at folk som er så kunnskapsrike vil gi mitt navn til noe som helst, sier Elvestuen. Hansen, som er overingeniør ved Naturhistorisk museum, har jobbet med kartleggingen i Maridalen siden 2005.

Annonse

Les også: Fikk veps i bilen - forårsaket dødsulykke -Her har vi foreløpig ikke påvist noen arter som er nye for vitenskapen, men vi har funnet et 40-talls arter som ikke er påvist noe annet sted i Norge. Det er et rikt biologisk mangfold i dagen, sier Hansen. Han kjenner kun til én norsk politiker som har oppnådd samme ære som Elvestuen, nemlig Elvestuens partifelle Thomas G. Münster, som døde i 1938. Han var pådriver bak opprettelsen av Norsk entomologisk forening og hadde en samling med 80.000 biller. (©NTB)

Neste artikkel

Skal lure potetparasitt