Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Organisasjon vil prøve datalagringsdirektivet for retten

Organisasjonen Digitalt Personvern med Georg Apenes i spissen, varsler søksmål mot staten på grunn av datalagringsdirektivet.

Organisasjonen starter nå en innsamlingsaksjon for å finansiere søksmålet. - Vi håper og tror at Norges rettsapparat vil avvise datalagringsdirektivet (DLD) på samme måte som fem land har gjort før oss, sier styreleder Georg Apenes i organisasjonen Digitalt Personvern. Apenes (70) gikk av som direktør i Datatilsynet i fjor da han gikk over i pensjonistenes rekker. - Tyskland, Bulgaria, Tsjekkia, Romania og Kypros har alle prøvd datalagringsdirektivet for domstolen. Alle fem har endt med å avvise direktivet, opplyser Apenes Digitalt Personvern er en organisasjon stiftet for å kjempe mot engasjert seg i kampen mot direktivet. De ønsker en ryddig rettslig avklaring av hvorvidt DLD-innføringen bryter med den norske Grunnloven og den Europeiske Menneskerettskonvensjonen (EMK).

Les også: Stortingspolitikere drapstruet etter DLD-vedtak

Les også: Innføringen av datalagringsdirektivet utsatt

Les også: Vanskeleg å reversere datalagringsdirektivet

Annonse

Direktivet pålegger blant annet lagring av trafikkdata for e-post, ulike typer telefoni og internett-tilgang. Den ble vedtatt med knapt flertall i Stortinget 4. april 2011, og skal etter planen innføres som norsk lov fra og med 1. juli 2012. - Vi tar saken så fort DLD er innført, sier Apenes. Digitalt Personvern budsjetterer med en total kostnad på rundt to millioner kroner for å ta saken gjennom rettsapparatet og fram til Høyesterett. (©NTB)

Neste artikkel

Kvinnekamp for bedre helsetilbud