Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Opprinnelsen til ulven i Norge

Opphav: Den norske ulvens opphav skal granskes. Foto: Terje Håheim / NTB scanpix
Opphav: Den norske ulvens opphav skal granskes. Foto: Terje Håheim / NTB scanpix

Med overskriften «Forskere: Norsk ulv kommer fra øst» i Nationen 21. september prøver noen som kaller seg forskere å belære oss om opprinnelsen til den ulvestamma som befinner seg i Norge i dag.

Når skal myndighetene sette foten ned for å stoppe pengesløseriet til Klima- og miljøminister Vidar Helgesen? Det siste er at han har bestemt at det skal gjennomføres et nytt forskningsprosjekt om ulvens genetikk og har gitt oppdraget til Miljødirektoratet, et arbeid som de regner med vil gå over flere år.

Til dette arbeidet er også tre amerikanske forskere innlemmet. Hva i all verden er hensikten med å søke råd hos amerikanske forskere for og stadfeste noe som mange i Norge vet mye bedre? Det er skrevet flere bøker om opprinnelsen til den ulven som befinner seg i Skandinavia.

Men det er stoff disse bedreviterne bare neglisjerer, og de bare turer fram med sine usannsynlige teorier, og lukker øyne og ører for hva som virkelig skjedde. Og hvilken betydning har det hvilke gener ulven som i dag befinner seg i Norge er i besittelse av? Uansett er og blir den en alvorlig trussel mot alle andre dyr i norsk natur.

• Les også: Ulv i Norge er ikke blandet med hund

Vi som har levd en stund husker de første halvtamme individene som plutselig begynte å dukke opp på forskjellige steder i landet sist på 1970-tallet. Den første vi hørte om i Oppland var et halvtamt individ som reket etter vegen mellom Gjøvik og Lillehammer, og som folk som reiste på jobb om morgenen matet med deler av matpakka si.

Annonse

Vi kunne også lese om åtte hybrider som plutselig dukket opp av intet i Østfold. Er noen virkelig så naive at de tror at disse hadde kommet hit på egne ben, og hvorfra? Det har gått vel 40 år siden de første ulvene igjen ble observert i Skandinavia, så den ulvestamma som befinner seg Norge i dag er vel så utvannet at man ikke kan konkludere med om noen av de første individene som dukket opp var beslektet med f.eks. schæferhunder?

Hva er hensikten i dag med gentesting av ei ulvestamme som ble plantet her for over 40 år siden og som det finnes masse observasjoner på at er kommet hit på gummihjul. Hvis disse dyrene hadde blitt gentestet den gang ville de kanskje funnet ut at de kom fra svenske dyreparker eller kriminelle oppdrettere, og av østeuropeisk opprinnelse.

Uansett hvilke gener ulven som befinner seg i Norge stammer fra burde den aldri blitt reetablert i våre utmarker. Og all denne ressursbruken til såkalt forskning om dens opprinnelse er bortkastede midler, og et nytt krumspring fra miljømyndighetene for å dekke over alle fadesene de har begått. Og til dette vanviddet kan de fritt bare øse ut store summer av skattebetalernes penger.

Det ser ikke ut for at det er grenser for hvor store ressurser miljømyndighetene er villige til å sløse bort på såkalt forskning for å forvrenge sannheten om opprinnelsen til den ulvestamma som i dag terroriserer norske beitemarker.

Konklusjon: Opprinnelsen til den ulvestamma som befinner seg i Norge i dag er det vel ingen tvil om er av Østeuropeisk avstamning, og produkt av ei miljøkriminell handling hvor de skyldige burde fått strenge straffer, og disse lystmorderne av tvilsom avstamning burde blitt fjernet i starten, i stedet for noe så idiotisk som å frede dem. Da ville graseterne i norsk natur blitt spart for enorme lidelser, og staten spart milliardsummer. Det behøver man ikke være forsker for å forstå. Det holder lenge med vanlig sunt bondevett.

Neste artikkel

Rekordmange ulver kan skytes i Sverige