Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ola Borten Moe som hogstkar i Senterungdommens kalender

Ola Borten Moe, nestleder i Senterpartiet og olje- og energiminister, stiller opp som sexy bonde i Senterungdommens fotokalender for 2013.

Med godt grep om øksa på den ene siden og kona på den andre, ser han rett inn i kamera.

Sammen med ektemake og Sp-politiker Anna Ceselie Brustad Moe, har Sp-nestleder og olje- og energiminister Ola Borten Moe stilt opp i Senterungdommens omdiskuterte fotokalender for 2013. Les også: Sp - det agrarliberale partiet

Kalenderen lanseres under Senterungdommens landsmøte i Bodø fredag kveld, og viser til dels lettkledde, sexy poserende ungdomspolitikere på bygda. Måtte overtales

Borten Moe er langt fra like avkledd som bestefaren, tidligere statsminister Per Borten, som lot seg avbilde i underbukse. Likevel er Senterungdommens leder Sandra Borch fornøyd med å ha kapret partiets nestleder som midtsidegutt.

- Bildet er ganske uskyldig, men tatt i en situasjon vi sjelden ser ham i. Han har kona med på bildet, og sammen fronter de norsk skogbruk. Motivet bringer også tanker tilbake til staurbæreren, bestefaren, selv om Borten Moe ikke er like avkledd, sier hun.

Les også: Borten Moe: - Jeg er ikke lederkandidat

Borten Moe, som for tiden er på reise i USA, har følgende korte kommentar til kalenderen:

- Det er gøy å bidra til Senterungdommen og et godt formål, skriver han i en SMS til Nationen.

Sandra Borch har allerede forsvart Senterungdommens kalender i flere måneder. Noen smakebiter på sexy bønder er lekket ut, og bildene har skapt reaksjoner.

Også Nationens politiske redaktør Pernille Huseby har kritisiert kalenderen: «Klart det spilles på sex! Klart det brukes pornoestetiske virkemidler! Klart det ikke er det politiske budskapet som står i sentrum i denne kalenderen», skrev Huseby i en kommentar i sommer.

Lettkledd valgkamp

Borch sier kalenderen er en del av Senterungdommens valgkampanje. Hun sier kalenderen kan skape blest om Senterungdommens politiske saker.

Hvert fotografi representerer en distriktsnæring, og hvert fotografi ledsages av faktainformasjon om næringen.

Senterungdommen lanserer fredag kveld en fotokalender for 2013 med sexy bygdeungdom.

Annonse

Under bilde av herr og fru Borten Moe kan vi for eksempel lese at skogen er en enorm fornybar ressurs.

- Kalenderen handler om å framsnakke bygda. Den informerer om hvor mange oksemiddager vi spiser hver dag, om hvor mange liter melk vi drikker, om hvor mange lærere vi har.

Les også: Senterungdommen åpner for oljeleting i Lofoten

Selv stiller Borch opp i lårkort festantrekk.

Må selge 800 eksemplarer

Borch har ikke bare fått føle saklig kritikk på kroppen. Tirsdag tok hun et kraftig oppgjør med nettmobbere på sin egen blogg.

Arbeidet med kalenderen har kostet Senterungdommen 200.000 kroner. For at prosjektet skal gå i pluss, må Senterungdommen selge til sammen 1200 eksemplarer.

Les også: Sandra Borch om årets østerrikske bondekalender: - En kul måte å vise fram bygda på

Ifølge Borch er 800 kalendre allerede bestilt. Borch sier hun har tro på at kalenderen går med overskudd. Overskuddet går i så fall til risbønder i Tanzania, et landbruksprosjekt i regi av Norsk Vel.

Thorstein Lerhol, medlem i styret til Senterungdommen, forklarte i april budskapet i de bildene som den gang var lekket til pressen fra kalenderen. Den gangen forklarte han at et bilde representerte en «bad boy odelsgutt», et annet viste fritidsmuligheter på bygda, mens et tredje viste «at det er mulig å drive et forretningsimperium på bygda».

Alle bildene i kalenderen blir publisert på nationen.no klokken ni i kveld.

Les mer om Senterungdommens kalender i Nationens eavis for fredag 9. november.

Neste artikkel

Reiten roser grunnrenteskatten tross eget milliontap