Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ola Borten Moe: - Ikke min jobb å være for eller imot oljesand

Fossil energi kommer til å være en viktig del av verdens energimiks i nær framtid enten man liker det eller ikke, ifølge olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

- Det er ikke min oppgave å si ja eller nei til oljesand eller til om Statoil skal være engasjert i denne virksomheten. Poenget mitt er at vi ikke kommer utenom fossile energibærere når framtidas energibehov skal dekkes. Det er en holdning som deles av de regjeringene jeg møter på mine reiser rundt om i verden, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe til NTB. Han har behov for å klargjøre sine standpunkter etter at positive uttalelser om oljesand og en kritisk uttalelse om EUs drivstoffkvalitetdirektiv til canadisk presse i forrige uke skapte sterke reaksjoner her hjemme.

I hardt vær

Blant annet mente miljøvernminister Erik Solheim (SV) av Borten Moe svekker norske interesser ved å forsvare oljesandprosjektet i Canada. Hans egen partifelle Erling Sande sa fredag at Borten Moe sin støtte til oljesandproduksjon er i strid med Sp-partiprogrammet.

Annonse

Og tirsdag kom flere fylkesledere i SV med krass kritikk. Enkelte hevdet oljesandutspillene bryter med regjeringserklæringen.

- Kommer ikke utenom fossil energi

Moe sier han er for drivstoffkvalitetdirektivet og de overordnede målsettingene i det, men krever at alle energikilder blir behandlet likt etter utslipp. - Skal man bidra i verden på en relevant måte, kommer man ikke utenom fossile energibærere. Da blir spørsmålet heller hvordan vi kan utvinne, produsere og forbruke fossil energi på en mest mulig klima- og miljøvennlig måte, sier Moe. (©NTB)

Neste artikkel

Barket sammen om elbil: – Ikke noe som duger til å dra campingvogn med