Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny splid i den britiske regjeringen

Brexit-minister David Davis vurderer å trekke seg fra regjeringen dersom visestatsminister Damian Green får sparken, skriver flere britiske medier.

Trøbbel: Statsminister Theresa Mays Brexit-minister vurderer å trekke seg. Foto: Scanpix/ Reuters
Trøbbel: Statsminister Theresa Mays Brexit-minister vurderer å trekke seg. Foto: Scanpix/ Reuters

Green kjemper for sitt politiske liv etter at en pensjonert politimann har gått ut med opplysninger om at tusenvis av pornografiske bilder ble funnet på en av PC-ene på Greens kontor under en politiaksjon i 2008. Green etterforskes også for upassende tilnærmelser overfor et medlem av det konservative partiet. Visestatsministeren selv har sagt anklagene mot ham er en del av en svertekampanje.

The Times slår lørdag opp på forsiden at den britiske regjeringen er splittet i saken, og at statsminister Theresa May kan bli presset til å ta en avgjørelse om Greens skjebne bare dager før avgjørende runder i brexit-forhandlingene. Blant dem som støtter Damian Green, er brexit-minister David Davis. Ifølge The Times og flere andre medier har Davis sagt at han vil vurdere å trekke seg dersom Green får sparken. Mediene siterer ikke Davis selv, men «kilder som står ham nær»

– Davis har sagt at han ikke vil stå passivt å se på at Damian blir presset ut. Politiet bruker en taktikk tatt rett ut av mafiaens lærebok, sier en nær medarbeider av Davis til The Guardian.

Annonse

Les også: SP vil lokke Storbritannia over til EFTA

Neste artikkel

Britisk opposisjonsleder varsler kamp mot brexit