Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny mathall for enhver smak

- Vi har arbeidet bevisst for å være på plass på en synlig og god måte i den nye Mathallen her i Oslo, sier Trond Wahlstrøm ved butikken og serveringsstedet Smak av Valdres til nationen.no.

Han var godt fornøyd med tingenes tilstand like før åpningen klokken 1200 i formiddag. Den offisielle åpningen finner sted 12. oktober. Da braker det løs med en 40 dagers åpningsfestival.

Da Nationen var på besøk var det en lett hektisk stemning over hele Mathallen der kunder, gjester, ansatte ved utsalgsstedene, kokker, hjelpere, utstyrsleverandører og ikke minst mange flittige håndtverkere var i sving med de siste monteringer og justeringer for å få alt på plass i tide.

Lokal meny

Wahlstrøm som også er styreleder i Smak av Valdres er også produsent ved Beito ysteri er stolt over å kunne være på plass i hovedstaden med så mange fine produkter fra sin region. Han forteller at utvalget vil variere gjennom året, men i bunnen av utvalget vil det ligge sikre kort som rakfisk, spekepølse,fenalår, lefse flatbrød, god lokal drikke og andre spesialiteter. Han tipper på at av retter fra menyen vil rakfiskrull som er en tradisjonell lefse med rakfisk, rømme og purreløk bli en favoritt. Ledelsen ved Mathallen ønsker at alle aktørene med salg av mat skal kunne tilby publikum et godt lite måltid for 50 kroner som er representativt for sin butikk. Wahlstrøm vil blant annet etterkomme det ønsket med sin rakfisklefse.

Mange besøkende

Annonse

Under en presseorientering i formiddag kunne markedssjef Frode Rønne Malmo fortelle at han regner med at Mathallen vil kunne få opptil en million besøkende i året. Bare til neste sommer var det ventet en halv million turister på besøk. Han sa videre at 70 prosent av all maten som var å finne i hallen var norsk, 30 prosent av maten som ble tilbudt her var utenlandsk.

- Vi tror vekslingen mellom norsk mat og mat som er inspirert fra utlandet eller kommer derfra vil være med å berike det tilbudet som finnes her, framholdt Røhne Malmo. Fremmer kortreist mat

Produkter fra produsentene til Bondens Marked vil være å finne i enkelte av butikkene i Mathallen. Bondens Marked vil samarbeide med Mathallen om salg av varer. Det skjer blant annet ved et marked her den 10. november og i forbindelse med julemarkeder. Bartmann peker på at aktørerne i den nye Mathallen ikke vil bli en konkurrent til Bondens Marked, men et viktig supplement.

Det er eiendoms- og utviklingsselskapet Aspelin Ramm som står bak eiendomsprosjektet Vulkan i Oslo. Anlegget rommer blant annet kontorbygg, leiligheter, hotell og den nye Mathallen.

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse