Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny EU-kritikk mot svensk ulvejakt

EU skjerper tonen i sin kritikk mot ulvejakten i Sverige. Så lenge ulven er en truet dyreart, skal det ikke drives jakt på dyrene, sier en talsmann for miljøkommissær Janez Potocnik.

EUs regelverk åpner for ulvejakt på enkeltdyr som betraktes som en alvorlig trussel mot for eksempel buskap.

Men det er ikke tillatt med mer alminnelig jakt på ulv, fastslo talsmannen Joe Hennon torsdag. EU har siden i fjor stilt seg svært kritisk til den svenske ulvejakten, og i januar i år kom det offisiell klage fra kommisjonen i Brussel over at svenskene bryter reglene. Den svenske miljøvernministeren Andreas Carlgren ville torsdag ikke kommentere den nye kritikken.

Sverige har lisensjakt på ulv, og kommisjonen står fast ved at den er i strid med EUs naturvernlovverk.

- Det er av stor verdi at saken granskes nøye fra kommisjonens side, ettersom det ikke finnes muligheter til rettslig etterprøvning av lisensjakta, sier generalsekretær Ann Dahlerus i Svenska Rovdjursföreningen i en pressemelding.

Kommisjonen mener dessuten at det svenske bestandsmålet for ulv på 210 dyr er uforenlig med EUs regelverk, og krever at Sverige skjerper tiltakene mot innavl i landets ulvebestand.

Annonse

Det svenske miljødepartementet skriver i en pressemelding at dialogen med kommisjonen fortsetter.

- Vi invitert kommissionen for å få informerert dem om den svenske ulveforvaltningen. En delegasjon fra kommissionen planlegger å besøke Sverige i løpet av nær framtid, skriver departementet videre.

(©NTB/nationen.no)

LES OGSÅ: Svenskene setter ikke ut ulvevalper i år

LES OGSÅ: Færre finske ulver forårsaker hodebry i Sverige

Neste artikkel

Svenske myndigheter vil felle tre ulveflokker nær grensen