Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NVE ber søkere om utbygging av småkraftverk trekke søknadene tilbake

Avdelingsdirektør i NVE, Rune Flateby, sier de beste småkraftprosjektene allerede er realisert. Nå ber NVE konsesjonssøkere trekke tilbake søknader.

Til tross for rekordmange søknader om utbygging av småkraftverk i desember, har Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) aldri avslått flere konsesjonssøknader enn nå. Avdelingsdirektør Rune Flateby i NVE sier potensialet for utbygging og prosjekter i Norge vassdrag er snart nådd, skriver bladet Energi.

- Nærmer oss grensen

- Med den bunken søknader?vi har inne nå begynner vi å nærme oss grensen for hvor mye?vi kan bygge. Det er rimelig å ?tro at de beste prosjektene er tatt ut i søknadene som allerede ?er behandlet, sier han til Nationen.

Av de 640 søknadene NVE har behandlet har 488 fått konsesjon. I tillegg er flere hundre små kraftverk vurdert som ikke konsesjonspliktige og overført til kommunal behandling.

En ressurskartlegging gjennomført av NVE viser at det er teoretisk potensial for småkraftverk på 25 TWh.

- Slår vi sammen søknadene som er behandlet og i søknadsbunken, nærmer vi oss det. Det tyder på at vi nærmer oss grensen for hva som kan bygges ut. sier Flateby.

Annonse

Økende konflikt i mange saker

De søkerne NVE ber trekke tilbake søknadene er de med prosjekter som ikke vil la seg gjennomføre innen 2020.

- Vi ser at det er økende konflikt i mange av sakene vi nå har til behandling, sier Flateby.

I Nationens e-avis for lørdag 26. januar kan du også lese hvorfor leder av Småkraftforeninga, Henrik Glette, ikke ser like mørkt på utbyggingsframtiden til småkraftverkene.

Neste artikkel

Oljeleting ligger fast for Ap og Sp