Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norske Skog slår seg konkurs

Norske Skog melder oppbud tirsdag morgen.

Norske Skog Saugbrugs nyeste papirmølle i Halden. Foto: Vidar Sandnes
Norske Skog Saugbrugs nyeste papirmølle i Halden. Foto: Vidar Sandnes

Papirprodusenten er formelt konkurs når Norske Skog melder oppbud tirsdag morgen.

Styret i Norske Skogindustrier ASA har besluttet å melde oppbud og innlevere begjæring om konkursbehandling ved Oslo skifterett i dag, tirsdag 19. desember 2017, ifølge Dagens Næringsliv.

Norske Skog har bestemt seg for å begjære konkursbehandling i Oslo skifterett. Dermed gir styret opp sin redningsplan for det gjeldstyngede selskapet.

Papirmøllene går

I en børsmelding opplyser selskapet at driften av papirfabrikkene fortsetter som normalt.

– Konsernets operative virksomhet vil bli videreført i Norske Skog AS med minst mulig påvirkning av konkursprosessen i børsnoterte Norske Skogindustrier ASA. Det ikke børsnoterte Norske Skog AS vil være det nye operative morselskapet i Norske Skog-konsernet og vil fortsette hovedkontorvirksomheten som har vært drevet i Norske Skogindustrier ASA, heter det i børsmeldingen.

Ifølge styret har konsernets største sikrede kreditor, Oceanwood Capital Management, informert styret om at de ikke er villig til å støtte deres løsning.

Annonse

– Styret og ledelsen i Norske Skog har i lang tid arbeidet meget hardt for å oppnå en frivillig rekapitalisering av Norske Skog konsernet og derved unngå en konkursprosess for morselskapet. Dette arbeidet var langt fremskredet og hadde bred støtte i kapitalstrukturen i oktober og november 2017. Beslutningen i styret om å begjære oppbud er derfor fattet med stor skuffelse over ikke å ha kommet i mål med dette arbeidet, sier Christen Sveaas, styreleder i Norske Skogindustrier ASA.

Selger ut

For en knapp uke siden meldte selskapet at de satt i gang prosessen med å selge sine sju papirfabrikker. Investeringsbanken Evercore har fått oppgaven som finansiell rådgiver. Rundt hundre mulige kjøpere meldte sporenstreks sin interesse.

– Norske Skog-gruppens sju papirfabrikker vil fortsette driften som normalt, og våre kunder, leverandører og andre forretningspartnere vil fortsette å motta produkter av høy kvalitet og tjenester fra Norske Skog uten opphold gjennom salgsprosessen, opplyste selskapet i en børsmelding.

I samme melding sa styreleder og Norske Skogs største eier, Christen Sveaas at styret i det børsnoterte morselskapet, Norske Skogindustrier ASA, vil fortsette prosessen med å sluttføre vurderingen av situasjonen og den konkursbegjæringen.

Neste artikkel

Norske Skog Saugbrugs får 60 millioner i forskningsmidler