Norge kan produsere tang til 40 milliarder årlig

Innen 2050 kan Norge produsere 20 millioner tonn tang og tare til en årlig verdi av 40 milliarder kroner.

Tare: Sukkertare (Laminaria saccharina) på Lista i Vest-Agder. Foto: Bjoertvedt, Creative Commons 4.0
Tare: Sukkertare (Laminaria saccharina) på Lista i Vest-Agder. Foto: Bjoertvedt, Creative Commons 4.0

Rundt 60 prosent av fôret som laksen spiser, kommer ut igjen som avføring. Laksegjødsel er i likhet med husdyrgjødsel effektiv næring for tang og tare som kan brukes til både menneskemat, fôringredienser og fornybar energi. Etterspørselen er sterkt økende.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Neste artikkel

Findus seier norsk tollvern for grønsaker har stått stille sidan 1997