Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nominasjonskomiteen i Nord-Trøndelag Sp går for Marit Arnstad på førsteplass - Brekk takker nei til

Nominasjonskomiteen i Nord-Trøndelag Sp innstiller Marit Arnstad på førsteplass til stortingsvalget neste år. Lars Peder Brekk takker nei til andreplassen.

Etter andre runde i lokallaga pekte det seg ut to klare kandidater til de to første plassene på stortingsvalglista for Senterpartiet, Marit Arnstad og Lars Peder Brekk.

Etter en helhetsvurdering av hva som er best for Senterpartiet og innspillene fra lokallaga innstiller nominasjonskomiteen enstemmig på Marit Arnstad til førsteplassen, skriver Nord-Trøndelag Sp i en pressemelding.

Les kommentar: Brekk dolket - igjen

Nominasjonskomiteen ønsket å nominere Lars Peder Brekk til andreplassen, men den tidligere landbruksministeren - nå parlamentarisk leder i Senterpartiet - takket nei.

Brekk har etter en grundig vurdering takket nei til andreplassen, noe komiteen beklager, heter det i pressemeldingen.

Annonse

Da Ola Borten Moe overraskende trakk seg fra stortingsvalglista til Sør-Trøndelag Sp i forrige måned, øynet Brekks støttespillere i nord muligheten for at Brekk kunne melde flytting til førsteplassen i sørfylket.

Les også: Arnstad utpekes som framtidig Sp-leder

Lokallagene i Sør-Trøndelag gjorde det klart at de ikke vil ha Brekk på førsteplassen på stortingsvalglista. Bare Trondheim Sp sa ja til forslaget.

Senterungdommen i Sør-Trøndelag sa også nei til Brekk som listekandidat.

Neste artikkel

MDG: – Det er et svik mot de unge. Det er et svik mot klimaet