Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

New York saksøker fem store oljeselskap

New York saksøker de fem store oljeselskapene BP, Chevron, ConocoPhillips, ExxonMobil og Royal Dutch Shell for deres bidrag til global oppvarming. 

New Yorks borgermester, Bill de Blasio. Foto: AP Photo/NTB scanpix
New Yorks borgermester, Bill de Blasio. Foto: AP Photo/NTB scanpix

Borgermester Bill de Blasio kunngjorde søksmålet under en pressekonferanse onsdag, der han også opplyste at New Yorks pensjonsfond vil en selge seg ut av olje, gass og kull. Disse investeringene utgjør i dag en verdi på rundt 40 milliarder kroner.

– New York City står opp for kommende generasjoner ved å bli den første store amerikanske byen som trekker ut investeringene pensjonsfondene har gjort i fossilt brensel, sier de Blasio.

Les også: USAs bønder vil ta kampen mot bygderusen

– Samtidig bringer vi kampen mot klimaendringer direkte til selskapene som driver med fossilt brensel, til tross for at de kjenner effektene og med overlegg feilinformerer offentligheten for beskytte sin egen profitt, fortsetter han.

Annonse

– Klimaendringene øker stadig og det er opp til selskapene som driver med fossilt brensel og som med sin grådighet har satt oss i denne situasjonen, å ta sin del av kostnadene med å gjøre New York tryggere og mer motstandsdyktig, sier de Blasio.

Les også: Willie Nelson: – Vi må gjøre alt for å styrke bonden

Neste artikkel

Energitryggleik og krig er store tema på norsk oljekonferanse