Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nettmøte: Bondelagskokk Bodil Fjellestad Eikrem svarte deg om råvarer og matlaging

Som bondelagskokk er Bodil Fjellestad Eikrem ambassadør for norske bønder og norske råvarer. Tirsdag svarte hun på lesernes spørsmål.

Hvis du lurte på noe om råvarer og matlaging, hadde du muligheten til å få sværtvelkvalifiserte svar under nettchatten tirsdag.

Se spørsmål og svar under.

Bodil Fjellestad Eikrem har vært kjøkkensjef ved Gloppen Hotell i Sogn og Fjordane siden 2006, og hun har utmerket seg ved å satse på råvarer fra lokale bønder.

I januar utnevnte Norges Bondelag henne til ny bondelagskokk under den internasjonale matmessen Grüne Woche i Berlin. Fjellestad Eikrem er den niende i rekken av bondelagskokker.

- Bodil er en svært god ambassadør for norske bønder og norske produkter, sa leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke, da han overrakte henne stipendet på 100.000 kroner.

- Den niende i rekken av

Annonse

Fjellestad Eikrem vil bruke stipendpengene på å viderutvikle sitt samarbeid med lokale bønder. Hun har også lyst til å skrive en kokebok med gode og tradisjonsrike oppskrifter.

Den nye bondelagskokken gleder seg til å samarbeide mer med lokale bønder, og hun oppfordrer flere kokker til å gjør det samme.

- For det gir den beste maten. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten å samarbeide med lokale bønder, sier hun.

Se spørsmål og svar fra nettmøtet under.

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse