Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nei til EU utfordrer Berg-Hansen til duell

Nei til EU vil debattere fiskeripolitikk med fiskeriministeren. - Vi skal ikke ha på oss at vi er kunnskapsløse, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen.

«Nei til EU viser bare at de er kunnskapsløse når de kritiserer regjeringens framferd i makrellforhandlingene med EU, Island og Færøyene.»

Det var passpåskrivningen fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) leverte til Nei til EU etter at de i sin nyttårsvurdering av regjeringen tildelte Berg-Hansen delt jumboplass og terningkast én.

Fiskeripolitisk tvekamp

Nei til EU mener fortsatt å ha sitt på det tørre i havrettsspørsmål.

Derfor inviterer de fiskeriministeren til fiskeripolitisk tvekamp: Peter Ørebech, leder i Nei til EUs fiskeripolitiske utvalg, vil debattere fisk, Island og EU med Berg-Hansen.

- Siden hun sier vi er kunnskapsløse, regner vi med at hun stiller opp. Vi kan ikke ha på oss at vi er kunnskapsløse, sier Heming Olaussen, leder i Nei til EU.

Annonse

Vil møtes i Tromsø

Han foreslår kystbyen Tromsø som arena for debatten.

- Det er hun som vil invitere oss til kysten, så da gjør vi det samme tilbake. Vi blir sikkert enige om det praktiske.

Nei til EU foreslår at debatten skal handle om EUs fiskeripolitikk og virkningen av den, om makrellstriden med Island sett opp mot FNs kyststatprinsipp, og om parallellene mellom norsk uttak av russisk kongekrabbe og islandsk uttak av makrell.

Fiskeriministeren sier via en pressetalsmann at hun takker høflig nei til invitasjonen, men at hun gjerne svarer på spørsmål fra Nei til EU om fiskeripolitikk.

Neste artikkel

Reiten roser grunnrenteskatten tross eget milliontap