Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nei til buejakt

Klima- og miljødepartementet sier nei til å åpne for buejakt i Norge. Dyrevernere jubler over vedtaket.

Norges Buejegerforbund har fått nei til en søknad om et treårig prosjekt med buejakt. Foto: Colourbox
Norges Buejegerforbund har fått nei til en søknad om et treårig prosjekt med buejakt. Foto: Colourbox

Norges Buejegerforbund har søkt om tillatelse til å gjennomføre et treårig prøveprosjekt med buejakt i utvalgte regioner i Norge.

Nå har Klima- og miljødepartementet avslått søknaden. Begrunnelsen er at det ikke har vært mulig å framskaffe vitenskapelig dokumentasjon på at pil og bue ivaretar dyrenes velferd på en like god måte som skytevåpen.

Dyrevernalliansen og dyrevernorganisasjonen NOAH jubler over beslutningen.

– For dyrene handler dette om liv og helse. For jegerne handler det bare om å få en annerledes jaktopplevelse, sier biolog og daglig leder i Dyrevernalliansen, Anton Krag.

Annonse

Miljødirektoratet og Norsk Hjortesenter ønsket opprinnelig å gjennomføre et forsøk med jaktpiler på hjort ved forsøksdyravdelingen på Svanøy, men dette måtte avblåses fordi både Forsøksdyrutvalget og Mattilsynet sa nei til forsøket. Dermed var det heller ikke mulig å framskaffe den nødvendige vitenskapelige dokumentasjonen for å sette i gang et prøveprosjekt.

Mattilsynet mente det ikke var forsvarlig med slike forsøk på dyr.

– Forsøket vil påføre dyrene smerte. Vi ser ikke at det er tilstrekkelig tungtveiende grunner for å gjennomføre forsøket, sa seniorrådgiver Baard Birkeland i Mattilsynet da beslutningen ble tatt i fjor høst. ©NTB

Neste artikkel

Ystad om nye ulvejakt-regler: – Nok en oppskrift på kaos og forvirring