Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Navarsete lar Vigdenes få fortsette

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete lar olje- og energiminister Ola Borten Moe få beholde sin politiske rådgiver Ivar Vigdenes.

- Det er åpenbart svært viktig for Ola Borten Moe å beholde Ivar Vigdenes i jobben. Det er ikke like viktig for meg å bytte ham ut. Derfor tenker jeg at jeg vil sette partiet først og bidra til å samle heller enn å splitte, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete til Aftenposten.

Les også: Borten Moe: Full tillit til Navarsete Det var ventet at Vigdenes ville bli erstattet i statsråd fredag. Fra før er Ola Borten Moes statssekretær Eli Blakstad skiftet ut med Ane Hansdatter Kismul, som tidligere var leder av Natur og Ungdom. Maktkamp Politisk kommentator Kato Nykvist i Nationen sier Vigdenes var blitt del av en maktkamp mellom Navarsete og Borten Moe.

Annonse

«Blir Vigdenes sittende, er Navarsetes autoritet som partileder svekket. Må Vigdenes gå, er det et spørsmål om statsråden går samme vei. Det Borten Moe har gjort, ligner ganske mye på et kabinettsspørsmål», skriver Nykvist i en kommentarartikkel. Les også: Borten Moe revurderer ikke stortings-nei «Mini-Moe»Nå har altså olje- og energiministeren «vunnet» slaget med sin partileder om mannen som uærbødig nok kalles «Mini-Moe». Vigdenes og Borten Moe har fulgt hverandre tett siden 2005. - Ola har argumentert veldig sterkt for å beholde Ivar Vigdenes i jobben. Jeg hadde ikke helt forstått hvor viktig dette var for ham, og han ga ikke like klart uttrykk for dette tidlig i prosessen som han har gjort nå. Jeg vil ikke bruke mer tid og krefter på dette. Nå må vi ha fokus på å guffe på fram mot valget, for det trengs, sier Navarsete til Aftenposten.no. Sp-lederen var torsdag ettermiddag i Stockholm der hun forberedte seg til opptak av ukens «Skavlan». (NTB/nationen.no

Neste artikkel

Reiten roser grunnrenteskatten tross eget milliontap