Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Navarsete: - Et brev renvasker oss

Liv Signe Navarsete sier Senterpartiet har et dokument som renvasker partiet for påstandene om å ha sendt en ulovlig faktura til Eidsiva Energi.

Sp-lederen slår tilbake mot påstandene om falsk fakutrering, melder NRK.

- Øremerket fornybarprosjektet

Da Eidsiva Energi og Troms Kraft betalte ut til sammen 700.000 til Senterpartiet sommeren 2009, var det etter å ha mottatt fakturaer der det konkret var spesifisert hva pengene skulle gå til, skrev Dagens Næringsliv tidligere denne uka.

Troms Kraft fikk en faktura med ordlyden «Prosjektstøtte» - «Deltakelse i prosjektet Fornybar Energi». Eidsiva har opplyst at på dets faktura sto det: «Støtte til prosjekt for fornybar energi».

Både Eidsiva Energi og Troms Kraft mente at pengene var øremerket til å dekke utgiftene til fornybarprosjektet. Men Senterpartiet lot pengene gå rett i partikassen, og det ble regnskapsført som partistøtte.

Eidsiva energi hevder de ikke var kjent med dette, men det avviser Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Annonse

- Skal ikke misforstås

Navarsete har forklart at det var meningen at partiet skulle sitte igjen med penger etter sitt omstridte fornybarprosjekt, og ifølge Navarsete gikk det fram av et følgeskriv at pengene skulle gå til valgkamparbeid i Senterpartiet.

Dette følgeskrivet skal bevise at Senterpartiet hele tiden ga beskjed om hva pengene skulle brukes til, melder NRK.

- Det er utformet slik at det ikke skal misforstås at pengene som kommer inn, går til Senterpartiet og til aktiviteter knyttet til valgkampen, sier Navarsete til NRK.

Kommunikasjonssjef Inge Møller i Eidsiva energi vil ikke kommentere følgeskrivet. Han holder fast ved at de betalte Senterpartiet for en rapport om fornybar energi.

Eidsiva energi var den største bidragsyteren til Sp-prosjektet Fornybar energi, og betalte sommeren 2009 en faktura på 500.000 kroner til partiet.

Siden fakturaene var merket med «prosjektstøtte» er det kommet påstander om falsk fakturering.

Neste artikkel

Går hardt ut mot strømtiltak til egen regjering: – Folk vil oppleve høyere strømpriser