Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Natur og Ungdom og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja jubler over at Senterungdommen sa nei til oljeboring

Organisasjonene forventer at Sps sentralstyre følger Senterungdommen og sier nei til oljeutvinning i nord.

Senterungdommens landsmøte stemte lørdag ettermiddag ned et forslag som åpner for å konsekvensutrede olje- og gassvirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja i framtiden.

Senterungdommens råd til moderpartiet blir dermed å si klart nei til oljeutvinning i Lofoten.

Organisasjonene Natur og Ungdom og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja gleder seg over utfallet og forventer at sentralstyret følger landsmøtevedtaket.

Les også: Sandra Borch gjenvalgt som leder i Senterungdommen

- Det er helt klart at denne saken engasjerte medlemmene i Senterungdommen og det er fantastisk at de nå er med på å sikre oljefrie havområder utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette er en debatt som også kommer i Senterpartiet, jeg forventer at de hører på sitt eget ungdomsparti i denne saken, sier Silje Lundberg, leder i Natur og Ungdom, i en pressemelding.

Annonse

Vedtaket betyr at flertallet i sentralstyret led nederlag med sitt forsøk på å myke opp ungdomspartiets oljepolitikk.

Les også: Senterungdommen støtter fortsatt kontantstøtten

- Her har Senterungdommen satt miljø og fornybare arbeidsplasser først, sier Vågard Erdahl Nyaas, nestleder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Den kunnskapen vi har i dag fraråder oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Mer kunnskap er bra, men endrer ikke det vi vet om mangel på sameksistens, fare for oljeulykker og økte klimagassutslipp. Det gjør at vi må fortsette å kjempe mot oljeboring, sier Nyaas.

Neste artikkel

Oljeleting ligger fast for Ap og Sp