Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Natur og Ungdom: Kompromiss-forslag skritt nærmere oljeboring ved Lofoten

Natur og Ungdom sier forslaget til Lofoten-kompromiss i realiteten er åpning for oljeboring.

Nationen skriver onsdag at Hordaland Ap vil løse Lofoten-striden i eget parti med et kompromiss: Godta utredning nå, så skal spørsmålet om boring avgjøres på et seinere landsmøte.

Ap skal behandle saken på sitt landsmøte til helga.

- Naivt

- Det er naivt å tro at kompromisset er noe annet enn et forsøk på å åpne for oljeboring, sier Natur og Ungdom-leder Silje Lundberg til nationen.no.

Hun mener det ikke er snakk om et reelt kompromiss, men et steg nærmere åpning, heiet frem av oljetilhengerne i partiet.¨'

Les også: Vil utsette striden i Ap om oljeboring med kompromiss

Annonse

- Delegatene som ikke vil spille hasard med disse unike havområdene vet hva de må gjøre, de må stemme nei til konsekvensutredning, sier Lundberg

- Har sovet i timen

Sentrale Ap-politikere som ønsker en konsekvensutredning sier de vil ha mer kunnskap om havområdene.

Natur og Ungdom minner om at det siden 2002 har blitt samlet inn kunnskap om områdene i flere omganger.

- Ved hver korsvei i debatten om oljeboring utenfor Lofoten har samtlige miljøfaglige etater konstatert at disse havområdene er for sårbare for oljevirksomhet. Det virker som mange Ap-politikere har sovet i timen. Det finnes ingen havområder vi vet mer om enn de utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Den uttalte iveren etter mer kunnskap er enten et spill for galleriet eller en kunnskapsløshet jeg aldri har sett maken til, sier Lundberg.

Neste artikkel

— No står landbruket på eit vippepunkt